All on 4, wat moet je hierover weten?

Wanneer er sprake is van bepaalde problemen met je gebit spreekt het voor zich dat je daar zo snel mogelijk voor op zoek zal willen gaan naar een oplossing. Dat is ook niet meer dan normaal. Wanneer er sprake is van een slecht gebit zal je namelijk in de praktijk tot de vaststelling komen dat dit kan zorgen voor een aantal zeer vervelende gevolgen. Zo is het niet alleen mogelijk dat de uitstraling van je gebit wordt aangetast, bovendien zal je ook tot de vaststelling komen dat het kauwvermogen kan worden ingeperkt. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Gelukkig hoeft dat ook helemaal geen probleem te vormen, integendeel. Onder meer de zogenaamde all on 4 behandeling kan er immers voor zorgen dat je terug kan rekenen op een volledig perfect gebit.

Wat is een all on 4 eigenlijk?

Voor een all on 4 geldt dat het een unieke oplossing is omdat ze erin slaagt om de voordelen van een vaste brugconstructie te combineren met een directe plaatsing van de implantaten. Wanneer de resterende tanden uit de bovenkaak zijn verwijderd worden er vier implantaten geplaatst. Dit gebeurt tijdens dezelfde behandeling. De implantaten worden uiteraard bijzonder precies in de kaak geplaatst door het maken van een 3D scan. Van belang om te weten is dat er hier verschillende voordelen aan verbonden zijn. Zo kan je bijvoorbeeld rekenen op: 

  • Het feit dat er geen bijkomende botopbouw is vereist;
  • Er geen zogenaamde sinuslift dient te worden uitgevoerd; 

Dit zorgt er in de praktijk voor dat mensen die een all on 4 behandeling ondergaan dezelfde dag al kunnen rekenen op een tijdelijk gebit dat steunt op de vier implantaten. Vervolgens zal er rekening gehouden moeten worden met een genezingsperiode die zo’n vier tot zes maanden in beslag zal nemen. Dan kan het vaste gebit vervangen worden door een brugconstructie gemaakt van porselein. Deze zal op de implantaten worden vastgeschroefd waardoor er een optimale stabiliteit evenals esthetiek zal ontstaan. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, deze behandeling kent in de praktijk duidelijk een aantal niet onbelangrijke voordelen waar je op kan rekenen. Voor heel wat mensen die geplaagd worden door bepaalde problemen met hun gebit kan dit dan ook beslist een oplossing zijn welke als meer dan de moeite waard om te bekijken kan worden bestempeld.

Een uitstekende oplossing voor zeer veel mensen

Voor menig aantal mensen geldt dat ze er tijdens hun leven op een zeker moment voor hebben gekozen om een all on 4 behandeling te ondergaan. Dit altijd tot grote tevredenheid. Dat hoeft ook helemaal niet te verbazen, integendeel. De voordelen waar je op kan rekenen bij het ondergaan van deze behandeling spreken immers in de praktijk voor zich. Voor ontzettend veel mensen kan deze oplossing in ieder geval de perfecte uitweg betekenen uit hun gebitsproblemen. Het mag dan ook duidelijk zijn, ben jij eveneens vastbesloten om jouw gebit onder handen te laten nemen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat de keuze voor de all on 4 oplossing zeker interessant kan zijn.

Een all on 6 behandeling is in de praktijk ook mogelijk.